In prima zi a lunii aprilie intra in vigoare o serie de normative care aduc scumpiri din cresterea accizelor si din aplicarea calendarului de liberalizare la pretul gazelor. De asemenea, contribuabilii nu mai beneficiaza de la 1 aprilie de bonificatii la plata impozitelor si taxelor locale.

Ca in fiecare an, data de 1 aprilie este prevazuta ca termen de intrare in vigoare a unor legi, ordonante, hotarari si acte normative care schimba viata economica (si nu numai) a romanilor. „Adevarul“ va prezinta o trecere in revista a acestor schimbari in plan economic.

** Data de 1 aprilie marcheaza intrarea in vigoare a uneia dintre cele mai criticate masuri luate de catre Cabinetul Ponta: acciza suplimentara de 7 eurocenti la fiecare litru de carburant vandut. Masura va duce la scumpirea combustibililor cu 40 de bani pe litru, din cauza celor 7 eurocenti, la care se adauga TVA de 24%. Scumpirea va propulsa Romania de pe locul 23 in Uniunea Europeana direct in top 10 in privinta preturilor la motorina, potrivit calculelor „Adevarul“, bazate pe statisticile Comisiei Europene. In cazul benzinei, Romania va ajunge de pe locul 28 pe pozitia 21 in urma aplicarii accizei suplimentare.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Pedepse serioase în Thailanda pentru glumele pe seama infectării cu...
COVID-19 | Pedepse cu...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Importul, producția și distribuția de alcool sanitar, din perspectiva accizelor
Setari Cookie-uri