Planul autoritatilor pentru scaderea facturii la gaze pentru populatie: scaderea cotei de importuri si ajustarea tarifelor de distributie

Jumatate de tara va primi gaze naturale mai ieftine, in timp ce pentru cealalta va exista o scumpire mai mica decat cea din calendarul de liberalizare impus de Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana (CE), autoritatile pregatind reducerea cotei de importuri in cosul de consum si scaderea tarifelor de distributie.

Astfel, locuitorii din zona Bucurestiului si din sudul tarii vor beneficia de o reducere a facturilor la gaze de 2%, in vreme ce in zona Constantei scaderea va fi de circa 4%. In schimb, in jumatatea de nord a tarii, va exista o majorare de circa 1,6%, a declarat, la Adevarul Live, Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

„Din datele pe care le am eu, si am discutat inainte cu presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE), ca pana la urma responsabilitatea la gaz natural este a ANRE-ului, la populatie cred ca vom avea in zona Bucurestiului, unde opereaza GdF SUEZ, un tarif final platit de populatie cu 2% mai mic in aprilie decat in luna precedenta. De asemenea, in zonele unde opereaza alti distribuitori, de exemplu in zona Constanta, vom avea chiar o scadere mai mare de tarif, cu 4%. Este adevarat ca va fi o crestere de tarif pe zona unde opereaza E.ON, din calculele ANRE aceasta crestere va fi de 1,6%“, a afirmat ministrul.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Ministrul Energiei: Estimez că facturile la curent vor scădea în...
Ministrul Energiei: Estimez...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri