Romania figureaza cu a treia cea mai abrupta scadere lunara din Europa, dupa Croatia si Estonia si a doua crestere anualizata, potrivit companiei de cercetare Eurostat. In zona euro, productia industriala a urcat cu 0,2% fata de ianuarie si cu 1,7% in raport cu februarie 2013. Dinamica productiei industriale din zona euro s-a imbunatatit fata de ianuarie, cand indicatorul a stagnat.

In februarie fata de ianuarie, cele mai abrupte scaderi ale productiei industriale, in serie ajustata, au fost inregistrate in Croatia (-2,8%), Estonia (-2,2%) si Romania (-1,3%), se arata intr-un comunicat transmis luni de Eurostat, institutul de statistica al Comisiei Europene. Malta (5,4%), Irlanda (5%) si Lituania (2,5%) au raportat cel mai bune evolutii.

Pe de alta parte, fata de februarie 2013, Romania se situeaza pe pozitia a doua intre statele cu cele mai puternice cresteri anuale ale productiei industriale, ajustata dupa numarul de zile lucratoare, cu 8,9%, dupa Slovacia (9%), si inaintea Ungariei (8,2%), la polul opus situandu-se Olanda (-8,9%), Finlanda (-5,4%) si Lituania (-2,1%).