Tarile din America Latina aduc pe masa comertului global produse alimentare si petrol, in timp ce Asia reprezinta un centru de productie pentru retailerii de imbracaminte, mobila sau semiconductoare. In schimb, Africa este deosebit de bogata in resurse naturale, in special metale pretioase si petrol. O mare parte din continent este sustinuta de comercializarea diamantelor, aurului sau petrolului.

Europa este un centru de productie pentru retailerii de imbracaminte si incaltaminte (Bulgaria), alimente (Marea Britanie), echipamente pentru industria auto (Franta, Spania), produse agricole (Portugalia), componente IT (Irlanda), echipamente electrice si de optica (Finlanda), finisarea diamantelor (Belgia) sau componente pentru industria de transporturi (Polonia).

Resurse Europa

Citeste si:

In ceea ce priveste Romania, cele mai valoroase resurse enumerate sunt echipamente si masini, metale, textile si incaltaminte, produse agricole, resurse minerale si combustibili.

Fata de ianuarie, exporturile s-au majorat in luna februarie cu 10,1% la valori exprimate in lei si cu 10,2% la valori exprimate in euro, iar importurile au crescut cu 10,9% in lei si cu 11,1% in euro. In primele doua luni ale acestui an, exporturile FOB au fost de 37,28 miliarde lei (8,3 miliarde euro), iar importurile CIF s-au situat la 39,8 miliarde lei (8,8 miliarde euro euro), arata datele INS.