Americanul de rand obisnuieste sa spuna ca exista doar doua certitudini de care nu poti scapa: moartea si Fiscul. Pentru romanul ortodox, moartea nu e o problema, atata vreme cat e urmata de Inviere, dar Fiscul incepe sa devina, incet dar sigur, o realitate de neevitat.

Din aceasta pricina, in biroul sefului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, de la Ministerul Finantelor Publice, un contribuabil marunt, aflat doar intr-o relatie sentimentala cu banii, (asa cum, de pilda, ma aflu!) nu poate patrunde decat cu zguduirea unui frison. Sunt surprins sa cunosc, intinzandu-mi mana din partea cealalta a biroului, un moldovean molcom, cu vorba dulce dar ferma. Novice perfect, pun intrebari „ne-fiscale”, serafice, la care mi se raspune cu indelunga rabdare.

Vreme de peste un ceas, unul dintre cei mai ocupati oameni ai tarii imi vorbeste pe inteles despre birocratia excesiva si „formularizarea Romaniei”, despre tentatia spagii la inspectorii fiscali, despre controlul marilor averi, inclusiv a celor detinute de manelisti si de politicieni, despre economia subterana si evaziunea fiscala, despre restructurarea si modernizarea institutiei pe care o conduce sau despre imaginea pe care o are Fiscul in mintea „cetatenilor de la bloc”.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: AGERPRES FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri