Gelu Stefan Diaconu, seful ANAF: äFiscul a inceput vanatoarea de evazionisti bogatiö

Americanul de rand obisnuieste sa spuna ca exista doar doua certitudini de care nu poti scapa: moartea si Fiscul. Pentru romanul ortodox, moartea nu e o problema, atata vreme cat e urmata de Inviere, dar Fiscul incepe sa devina, incet dar sigur, o realitate de neevitat.

Din aceasta pricina, in biroul sefului Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, de la Ministerul Finantelor Publice, un contribuabil marunt, aflat doar intr-o relatie sentimentala cu banii, (asa cum, de pilda, ma aflu!) nu poate patrunde decat cu zguduirea unui frison. Sunt surprins sa cunosc, intinzandu-mi mana din partea cealalta a biroului, un moldovean molcom, cu vorba dulce dar ferma. Novice perfect, pun intrebari „ne-fiscale”, serafice, la care mi se raspune cu indelunga rabdare.

Vreme de peste un ceas, unul dintre cei mai ocupati oameni ai tarii imi vorbeste pe inteles despre birocratia excesiva si „formularizarea Romaniei”, despre tentatia spagii la inspectorii fiscali, despre controlul marilor averi, inclusiv a celor detinute de manelisti si de politicieni, despre economia subterana si evaziunea fiscala, despre restructurarea si modernizarea institutiei pe care o conduce sau despre imaginea pe care o are Fiscul in mintea „cetatenilor de la bloc”.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Un bolnav asimptomatic a murit la câteva ore dup─â ce a refuzat...
Gala╚Ťi: Un bolnav...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...
Sursa foto: AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Economie »Setari Cookie-uri