Petre Nicolae, CBC: Am avut o situatie in care nu am reusit sa conving 2 angajati de la stat sa lucreze in privat

Tranzitia dintr-o companie de stat catre mediul privat este in cazul anumitor angajati o “misiune imposibila”, a afirmat Petre Nicolae, managing parner in compania de training si consultanta CBC Romania, la evenimentul HR 2.0: tendinte si provocari in 2014 pe piata muncii, organizat de wall-street.ro in parteneriat cu Signal Iduna, compania de recrutare Lugera si casa de avocatura PeliFilip.

“Am avut o situatie in care pe doua persoane de la SNCFR, sot si sotie, cu un background incredibil, nu am reusit sa le conving sa lucreze intr-o companie privata pentru ca isi doreau foarte multa libertate in ceea ce priveste timpul. Vroiau ca la ora 17.00 sa fie acasa, sa aiba foarte multi prieteni, sa petreaca timp cu copii. Este vorba despre ritm. Dupa aproximativ un an si jumatate s-au mutat la Brasov si si-au facut o mica pensiune si stau acolo”, a spus Petre Nicolae.

Potrivit datelor statistice, in Romania exista in prezent 4,36 de milioane de angajati, dintre care 1,2 milioane lucreza in cadrul companiilor de stat.

Recent, Franta a trezit invidia celorlaltor tari cu cea mai noua initiativa legislativa prin care aproximativ 250.000 de angajati din sectoarele IT si consultanta pot sa isi inchida telefoanele de serviciu si e-mail-ul dupa terminarea programului de lucru, respectiv ora 18.00.

Citeste si:
Work from home și în 2021? Ce spun angajatorii și angajații din...
Work from home și în 2021? Ce...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri