Tranzitia dintr-o companie de stat catre mediul privat este in cazul anumitor angajati o “misiune imposibila”, a afirmat Petre Nicolae, managing parner in compania de training si consultanta CBC Romania, la evenimentul HR 2.0: tendinte si provocari in 2014 pe piata muncii, organizat de wall-street.ro in parteneriat cu Signal Iduna, compania de recrutare Lugera si casa de avocatura PeliFilip.

“Am avut o situatie in care pe doua persoane de la SNCFR, sot si sotie, cu un background incredibil, nu am reusit sa le conving sa lucreze intr-o companie privata pentru ca isi doreau foarte multa libertate in ceea ce priveste timpul. Vroiau ca la ora 17.00 sa fie acasa, sa aiba foarte multi prieteni, sa petreaca timp cu copii. Este vorba despre ritm. Dupa aproximativ un an si jumatate s-au mutat la Brasov si si-au facut o mica pensiune si stau acolo”, a spus Petre Nicolae.

Potrivit datelor statistice, in Romania exista in prezent 4,36 de milioane de angajati, dintre care 1,2 milioane lucreza in cadrul companiilor de stat.

Recent, Franta a trezit invidia celorlaltor tari cu cea mai noua initiativa legislativa prin care aproximativ 250.000 de angajati din sectoarele IT si consultanta pot sa isi inchida telefoanele de serviciu si e-mail-ul dupa terminarea programului de lucru, respectiv ora 18.00.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri