Gazele nu se scumpesc suplimentar

In Romania exista doar doi producatori interni de gaze si o singura sursa de import. Cresterea suplimentara a pretului gazelor nu mai este necesara, deoarece tarifele au fost aliniate deja cu cele din tarile din regiune, a declarat Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, prezent la o conferinta pe teme energetice.

''Pe piata exista un trend de scadere a preturilor la gaze. Acum suntem la aproape acelasi nivel de pret cu tarile din regiune, din acest motiv nu se mai prevede o crestere suplimentara. Scopul calendarului e sa ajungem la o convergenta, nu sa scumpim mai mult decat in UE'', a precizat ministrul.

Potrivit acestuia, este posibil ca, anul viitor, pretul gazelor sa fie mai mic decat s-a anticipat in 2012, cand a fost realizat calendarul de liberalizare. Mai mult, in urma cu o saptamana, Nicolescu preciza ca pretul gazelor pentru consumatorii industriali ar putea scadea in perioada urmatoare, dupa ce Departamentul pentru Energie va implementa un pachet de masuri pentru dinamizarea si transparentizarea pietei.

Citeste articolul integral pe Jurnalul.

Citeste si:
Cinci răniți în urma unei explozii produse la Mănăstirea Sihăstria...
Cinci răniți în urma unei...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri