Guvernul este interesat sa stimuleze investitiile in petrol si gaze naturale pentru independenta energetica, iar resursele de gaze din Marea Neagra pot contribui esential la acest obiectiv, motiv pentru care investitiile ExxonMobil si ale altor companii vor fi sprijinite, transmite Executivul.

Intr-un comunicat transmis de Guvern se arata ca premierul Victor Ponta l-a primit, luni, la Palatul Victoria pe vicepresedintele corporatiei ExxonMobil, Mark Alberts, prilej cu care reprezentantul ExxonMobil a prezentat progresele obtinute in operatiunile de explorari de gaze naturale din zona continentala a Romaniei din Marea Neagra si intentiile privind prezenta pe piata de gaze din Romania si din regiune, potrivit Mediafax.

"Primul Ministru a subliniat interesul Guvernului Romaniei de a stimula investitiile in sectorul petrol si gaze naturale pentru a se putea atinge obiectivul independentei energetice. «Resursele de gaze din Marea Neagra ar putea avea o contributie esentiala la securitatea energetica a Romaniei si de aceea Guvernul va continua sa sprijine investitiile importante pe care ExxonMobil si alte companii le dezvolta in aceasta perioada»", se arata in comunicat. Aceeasi sursa arata ca seful Guvernului a salutat intentiile companiei ExxonMobil de a fi prezenta cat mai rapid pe piata de gaze din Romania si a incurajat accelerarea programului de foraje din zona continentala a Marii Negre desfasurat de consortiul ExxonMobil-Petrom, fiind apreciata si recenta incheiere a Acordului de cooperare intre acest consortiu si compania nationala de transport al gazelor naturale, Transgaz.

Rusia si-a pus in aplicare amenintarea luni si a decis sa intrerupa livrarea de gaz catre Ucraina, dupa esecul negocierilor, cu riscul de a afecta Europa si de a agrava cel mai grav conflict de pe continent de la Razboiul Rece, relateaza AFP. Ucraina, implicata intr-o disputa cu Rusia si gigantul energetic Gazprom, a constatat luni dimineata ca livrarile de gaze au fost "reduse la zero", a anuntat ministrul ucrainean al Energiei, Iuri Prodan, asigurand ca in pofida acestei intreruperi, Ucraina va continua sa asigure un tranzit fiabil catre Europa. Comisarul european pentru Energie, Guenther Oettinger, a avertizat, luni, asupra riscului unei penurii de gaze in aceasta iarna pentru Europa, dupa anuntul Moscovei privind intreruperea livrarailor de gaz catre Ucraina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri