Ministrul IMM-urilor, turismului si mediului de afaceri, Florin Jianu, vrea sa acorde facilitati fiscale pentru crearea unor parcuri turistice, dupa modelul celor industriale. El vrea sa incurajeze investitiile inclusiv in cazinouri sau terenuri de golf, pentru a atrage mai multi turisti.

Ministrul IMM-urilor, turismului si mediului de afaceri, Florin Jianu, vrea sa infiinteze parcuri turistice, dupa modelul celor industriale, care sa beneficieze de facilitati fiscale, pentru a incuraja investitiile, inclusiv in cazinouri sau terenuri de golf, pentru a atrage mai multi turisti, informeaza Mediafax.

"Si ieri am avut o intalnire pentru creionarea ajutorului de stat pentru turism. S-au facut cateva progrese. Din discutia cu Ministerul Finantelor, schema poate fi extinsa la toate investitiile in turism, care creaza noi locuri de munca si in infrastructura de agrement. Lucram cu Ministerul Finantelor si cu Consiliul Concurentei, iar in foarte scurt timp o vom avea activa. As vrea sa se faca foarte repede, dar sunt foarte multe instititii implicate, de aceea lucrurile merg mai incet”, a spus vineri Jianu.

El a aratat ca intentioneaza sa introduca ideea crearii unor parcuri turistice, dupa modelul parcurilor industriale, care ar putea beneficia de facilitati fiscale, astfel sa fie incurajate investitiile in turism.

Investitii in cazinouri si terenuri de golf

"Ne gandim similar ca parcuri industriale sa introducem un concept nou, crearea de parcuri turistice in anumite zone si sa oferim o serie de facilitati si sa incurajam investitiile in dezvoltarea infrastructurii de cazare, de agrement. Ma refer la investitiile in caziouri, in terenuri de golf. Aceasta abordare mareste gradul de ocupare si sezonul turistic. Dupa cum vedeti suntem in 20 iunie si vedeti ce vreme este. Trebuie sa fim proactivi, sa ne gandim si la alte tipuri de instrumente pentru a atrage turisti", a explicat Jianu.

Citeste si:
Romani lasati balta. O platforma concurenta cu Booking se inchide
O platforma online de...

Jianu a anuntat in luna aprilie intentia de a realiza scheme de ajutor de stat pentru turism, litoralul urmand sa fie unul din proiectele pilot. El preciza la acea vreme ca din '89 si pana in prezent nu au existat asemenea scheme de ajutor de stat in turism, desi sunt posibile, adaugand ca nu este necesara aprobarea Comisiei Europene in acest sens, ci doar informarea acesteia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Voucherele de vacanta vor fi acordate pe card