Ei au aratat ca reducerea contributiilor de asigurari sociale este o masura foarte buna pentru mediul de afaceri, deoarece impozitarea muncii in Romania este ridicata comparativ cu media europeana si cea din statele vecine, informeaza Mediafax.

"Credem ca cele doua lucruri esentiale de avut in vedere ar fi, pe de-o parte, imbunatatirea colectarii, unde e mult loc de mai bine, si, pe de alta parte, fireste, eficientizarea alocarilor bugetare. Consideram ca aceste doua aspecte sunt cele care ar trebui sa fie cheia, solutia la aceasta problema. Important este ca masura sa fie fezabila si aplicabila pe termen lung", au transmis reprezentantii Coalitiei, in intalnirea organizata, marti, la Guvern.

Ei au aratat totodata ca mediul de afaceri a sustinut necesitatea stabilitatii fiscale si ca membrii Coalitiei isi manifesta astfel "dorinta intensa" de a fi consultati eficient arunci cand exista intentia din partea Guvernului de introducere a unor noi taxe sau de majorare a celor existente.

Citeste si:

Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca nu va promulga legea de reducere a CAS pana nu va fi convins ca masura este sustenabila economic si a precizat ca asteapta de la Guvern evaluarea, pentru a se convinge ca nu va fi compensata cu introducerea de noi taxe.

Guvernul a aprobat in luna iunie proiectul de lege care prevede reducerea cu 5 puncte procentuale a CAS la angajator de la 1 octombrie. Proiectul a fost ulterior adoptat de Senat si Camera Deputatilor.