(P) Re:Sursa de business - Astazi despre INCOTERMS (Termeni de Comert International)

INCOTERMS reprezinta materializarea uzantelor comerciale specifice comertului international in termeni specifici de comert care reglementeaza: modalitatea de livrare, transferul riscurilor precum si distributia costurilor legate de transport si asigurare intre vanzator si cumparator.

Conform principiilor care reglementeaza aplicarea tuturor Publicatiilor elaborate de Camera Internationala de Comert de la Paris, INCOTERMS nu are un caracter obligatoriu, aplicarea sa fiind dependenta de vointa partilor contractuale, prin simpla includere in contractul comercial a termenului de comert sau conditiei de livrare alese si agreate, precum si a editiei INCOTERMS careia aceasta ii apartine. Incoterms 2010 a eliminat termenii DDU, DAF, DES, DEQ introducand noile conditii DAP si DAT.
DAT este versiunea moderna a vechii clauze DEQ. Noua clauza se aplica pentru toate modurile de transport, pe cand DEQ se aplica doar in cazul transporturilor maritime si fluviale. In acelasi timp, noua clauza se aplica la fel ca si pana acum, doar in cazul transporturilor mari. Conform clauzei DAT, vanzatorul trebuie sa incheie pentru marfa un contract de transport pana la terminalul mentionat, in portul sau localitatea stabilita.
DAP inlocuieste clauzele DAF si DES si reprezinta o clauza generala a contractului comercial. Conform clauzei DAP, vanzatorul si-a indeplinit obligatiile legate de livrare, daca marfa ajunge la cumparator la locul stabilit, gata de descarcare.
Trimiteti intrebarile dumneavoastra la: tradefinance@unicredit.ro

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.
Setari Cookie-uri