Fond "anti-criza" creat de Rusia pentru companiile afectate de sanctiunile din Vest

Rusia va folosi o parte din Fondul de Pensii pentru a infiinta un fond "anti-criza", pentru a sprijini companiile din domeniul energiei, afectate de sanctiunile impuse de tarile din Vest.

Rusia va folosi o parte din banii destinati Fondului de Pensii si sumele nefolosite din bugetul pe 2014 pentru a infiinta un fond "anti-criza", cu scopul de a sprijini companiile din domeniul energiei afectate de sanctiunile impuse de tarile din Vest, relateaza RIA Novosti.

Ministrul de Finante al Rusiei, Anton Siluanov, a explicat ca reforma fondului de pensii va genera un surplus de 309 miliarde de ruble, adica aproximativ 8,2 miliarde de dolari, din care va fi creata, in 2015, "rezerva anti-criza". El a precizat ca o parte dintre acesti bani va fi alocata companiilor din Rusia care se confrunta cu dificultati din cauza noilor masuri luate de Uniunea Europeana si Statele Unite impotriva Rusiei, in contextul conflictului din Ucraina. Fondul de pensii este gestionat de banca de stat Vnesheconombank. Mai multe companii au cerut deja ajutoare financiare din partea statului, inclusiv cel mai mare producator de petrol din Rusia, Rosneft, care a solicitat un imprumut guvernamental de aproape 40 de miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri