Romania vine in sprijinul Serbiei si suplimenteaza livrarile de energie

Romania va furniza energie electrica Serbiei la preturi accesibile, in cazul in care se va confrunta cu o criza energetica pe timpul iernii.

Romania este pregatita sa furnizeze energie electrica si carbune Serbiei la "cele mai bune preturi posibile" in cazul in care se va confrunta cu o criza energetica pe timpul iernii, a declarat ministrul sarb al Energiei Aleksandar Antic. Declaratiile au fost facute luni, la o zi dupa ce Antic s-a intors dintr-o vizita in Romania, unde a discutat cu omologul sau Razvan Eugen Nicolescu, potrivit InSerbia News, informeaza Mediafax.

Antic si Nicolescu au analizat posibilitatea ca Romania sa suplimenteze livrarile de energie electrica catre Serbia pe timpul iernii, a declarat ministrul sarb. De asemenea, cei doi oficiali au ajuns la un acord privind colaborarea in domeniul energetic, inclusiv in privinta construirii unui sistem trans-balcanic de transmitere a energiei electrice, dezvoltat de compania de stat sarba Elektromreze Srbije impreuna cu parteneri din Romania si alte tari din regiune. Un alt proiect discutat de cei doi ministri se refera la constructia unei conducte de petrol intre porturile Constanta si Pancevo. Conpet Ploiesti si compania sarba Transnafta vor realiza, in urmatoarele trei luni, o analiza economica privind viabilitatea proiectului.

Sursa foto: Shutterstock.com/ Energie electrica


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri