A doua rectificare bugetara din acest an urmeaza sa fie efectuata saptamana viitoare, premierul Victor Ponta precizand ca este vorba despre o rectificare pozitiva.

El a precizat ca rectificarea va fi efectuata si pe baza discutiilor avute in aceste zile cu expertii Comisiei Europene, la Bruxelles. Premierul a asigurat totodata ca toate fondurile aferente platii drepturilor de natura salariala sau pentru indemnizatii sunt acoperite.

"Restul, vedem ce putem sa sprijinim si ce putem sa dam si pentru sanatate, si pentru dezvoltare locala", a adaugat Ponta, potrivit Mediafax. Reprezentantii Guvernului si cei ai BNR s-au aflat, saptamana trecuta, la Bruxelles pentru evaluarea acordului cu FMI, CE si Banca Mondiala, discutiile avand loc in premiera in afara tarii, pe agenda figurand si cea de-a doua rectificare bugetara din acest an.

Decizia a fost legata de contextul intern al campaniei electorale, ambele parti intelegand ca discutiile sa nu fie folosite in scopuri politice, fiind mai degraba discutii tehnice. FMI are ca regula sa nu se implice in politicile interne pe perioada campaniilor electorale, dar era necesar ca aceasta misiune de evaluare sa aiba loc", au declarat atunci surse guvernamentale.

Citeste si:
Rectificare bugetară intermediară. Citu: Bani pentru sănătate și...
Ministrul Finanţelor: Luni,...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
FMI: recesiunea provocată de coronavirus este mai gravă decât criza din 2008
Setari Cookie-uri