Netopia: bucurestenii ocupa locul 1 la cumparaturi online; clujenii si timisorenii, pe locul 2

Bucurestenii fac cele mai multe cummparaturi cu plata online, urmati de clujeni si timisoreni, fiecare cu pondere de 4,5%, potrivit procesatorului de plati Netopia.

Aproximativ 50% din platile online cu cardul realizate in acest an pentru produse si servicii comercializate de magazinele online romanesti au fost realizate de bucuresteni, urmatorii in top fiind clujenii si timisorenii, fiecare cu o pondere de 4,5%, potrivit Mediafax.

"Datele arata un trend natural, locuitorii Capitalei sunt cei mai expusi la avantul online-ului, atat la nivel de informatii, cat si raportat la numarul de comercianti online cu livrare rapida in Bucuresti, evident mai multi decat in restul tarii. La fel de firesc in top urmeaza Cluj-Napoca si Timisoara, avand in vedere nivelul de trai si economia dezvoltata prin comparatie cu alte zone din tara. Loc de crestere exista, asteptam si depunem eforturi de a promova si informa consumatorii in directia platii online cu cardul, cea mai sigura si simpla pentru cumparaturile online", a declarat Antonio Eram, CEO si fondator al procesatorului de plati online cu cardul Netopia mobilPay. Topul oraselor cu cei mai multi romani care platesc online este continuat cu Brasov (4% din totalul platilor), Iasi - 3,2% si Constanta - 3%.

Referitor la obiceiul si intervalul de cumparare, datele Netopia arata ca majoritatea romanilor cumpara online in timpul saptamanii, de la birou, in intervalul orar 9:00-17:00, si cheltuie, in medie, de doua ori mai mult decat de acasa. Cea mai mare pondere a tranzactiilor online o detin comerciantii din zona de turism, urmati de cei din telecom, IT, fashion si asigurari. Netopia Mobilpay este unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card. In 2013, compania a procesat 2,2 milioane de tranzactii online cu cardul, in valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul platilor realizate cu cardul in Romania.

Citeste si:
Plata pentru participare și participarea la jocurile loto se vor...
Plata pentru participare și...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Shutterstock.com/Plata online

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri