Productia industriala a avut un avans de 7,4% in primele noua luni

Productia industriala a inregistrat, in primele noua luni, un avans de 7,4% ca serie bruta si de 8,5% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare si a celei extractive, potrivit INS.

"In perioada 1.I-31.IX.2014, comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2013, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare cu 7,4%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+8,8%) si industriei extractive (+0,6%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 3,6%"", se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), potrivit Mediafax.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la industria bunurilor de capital (13,4%), a bunurilor de folosinta indelungata (8,2%), a bunurilor intermediare (4,6%) si industria bunurilor de uz curent (4,4%). Industria energetica a scazut cu 1,4%.

In septembrie 2014, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 27,1%, sustinuta de cresterea industriei prelucratoare (31,9%). Industria extractiva si productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat au scazut cu 4,5%, respectiv cu 2,3%.

Citeste si:
Romania, cea mai mare scadere a productiei industriale din UE
Eurostat: Romania a...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri