"In acest an, fara sa ne dam seama, structura economiei se schimba. Numarul doi la firme noi infiintate in acest an sunt cele cu codul CAEN activitati tehnice, profesionale si stiintifice. Anii trecuti, comertul era pe primul loc, urmat de servicii si constructiile, la infiintarea de noi companii. In acest an, 11% din firmele infiintate au activitati tehnice, profesionale si stiintifice. Acest lucru arata ca Romania se aliniaza la tendintele globale, respectiv la dezvoltarea de afaceri in domenii cu specializare mult mai ridicata, in domenii de nisa", a afirmat Jianu, potrivit Mediafax.

Potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului, in primele zece luni au fost infiintate 88.103 de noi firme, cu 19,6% mai putine decat in perioada similara a anului trecut.

Cele mai multe firme inmatriculate in primele zece luni sunt in domeniul comertului, respectiv 32.973, in crestere cu 5,38% fata de anul trecut. Un numar mare de inmatriculari de firme a fost consemnat si in domeniul activitatilor profesionale, stiintifice si tehnice (8.669) si constructiilor (6.673). La finalul lunii octombrie erau active circa un milion de firme.