Inflatia din zona euro se va mentine pe o panta descendenta pe parcursul primului trimestru al anului viitor, influentata de incetinirea cresterii economice din regiune, a declarat Ewald Nowotny, guvernatorul bancii centrale a Austriei si membru in Consiliul de politica monetara al BCE.

"Trebuie sa ne asteptam la scaderea inflatiei in primul trimestru din 2015", a spus Nowotny luni, citat MarketWatch. Nowotny a adaugat ca economiile din zona euro traverseaza o perioada de "slabiciune majora", regiunea fiind punctul sensibil al economiei mondiale, cel putin pe termen scurt, scrie Mediafax.

De asemenea, guvernatorul bancii Austriei a declarat ca bancile centrale dispun, in general, de mijloacele necesare pentru combaterea inflatiei, dar ca lucrurile se complica in cazul unei deflatii. Euro s-a depreciat la 1,2247 de unitati fata de dolar in urma comentariilor lui Nowotny, cel mai redus nivel din august 2012.

Inflatia anuala din zona euro a atins in noiembrie minimul ultimilor cinci ani pentru a treia oara in acest an, intensificand presiunile asupra Bancii Centrale Europene de a extinde programele pentru sprijinirea recuperarii economice din regiune.

Potrivit ultimului raport al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), cresterea economica din zona euro va incetini si mai mult in lunile urmatoare, existand riscul ca regiunea sa alunece din nou in recesiune.

Presedintele BCE, Mario Draghi, a indicat recent ca institutia pe care o conduce ar putea lansa un program la scara larga pentru cumpararea de active din zona euro pentru a stimula economia, inclusiv prin achizitii de obligatiuni guvernamentale, iar mai multi oficiali ai bancii au spus ca noul program ar putea fi discutat in prima parte a anului viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri