Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, luni, proiectul de buget al Camerei pe 2015, suma fiind mai mare cu 3% fata de anul trecut, de la 229.252.000 lei la 236.645.000 lei

Potrivit memorandumului intern elaborat de chestorii Camerei si aprobat in sedinta Biroului Permanent, cheltuielile de personal vor fi in suma de 169.579.000 lei, luandu-se in calcul indemnizatiile deputatilor, salariile personalului, numarului de posturi finantate de la buget fiind 1895.

Din aceste posturi, 412 sunt functii de demnitate publica alese, 695 functii publice parlamentare, inclusiv inaltii functionari publici parlamentari si 788 functii contractuale, iar 110 posturi au fost prevazute pentru activitatile finantate din venituri publice, informeaza Mediafax.

La cheltuielile pentru bunuri si servicii care sunt de 59.000.000 lei s-a luat in considerare asigurarea functionarii si intretinerii sediului Camerei Deputatilor, materialele necesare desfasurarii activitatii legislative, cheltuielile de protocol, cele privind cazarea si transportului in deplasarile interne si in strainatate pentru deputati si personal. In proiect s-a prevazut si suma de 1.266.000 lei pentru plata cotizatiilor si contributiilor Parlamentului la organismele internationale.

Bugetul alocat pentru lucrari

Cheltuielile pentru active financiare, in suma de 6.800.000 lei au fost prevazute pentru lucrari de constructii, dotari, reparatii capitale cum este retehnologizarea punctului termic, parcaj, reparatii tablouri de iluminat de siguranta, lucrari de refacere elemente de fatada.

Citeste si:
Ludovic Orban demisionează din fruntea Camerei Deputaților
Ludovic Orban demisionează...

Proiectul urmeaza sa fie supus aprobarii plenului Camerei Deputatilor. Potrivit unei precizari transmise de Directia comunicare si relatii a Camerei Deputatilor, cresterea de 3%, de la 229.252.000 lei pentru anul 2014, la 236.645.000 lei pentru anul 2015, a bugetului Camerei Deputatilor este generata de trei situatii.

"In primul rand, este vorba despre corelarea tuturor salariilor functionarilor publici si a personalului contractual cu cresterea salariului minim pe economie. Un alt motiv al cresterii bugetului institutiei consta in achitarea contravalorii publicarii tuturor actelor oficiale emise de Camera Deputatilor in Monitorul Oficial. Totodata, cresterea bugetului institutiei este motivata si de obligatia Camerei Deputatilor de a plati, in anul 2015, toate cotizatiile obligatorii catre organismele internationale in care suntem reprezentati, pentru anul 2014 acestea fiind platite de Senat", mentioneaza sursa citata.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri