10 August 2006

Romania va asista financiar tarile sarace

Contributia financiara acordata anual de Romania tarilor sarace, din afara UE, trebuie sa atinga un nivel de 0,17% din venitul national brut pana in 2010, iar pana in 2015 trebuie sa creasca la 0,33%, arata un proiect de lege referitor la finantarea statelor sarace, aprobat, miercuri, de guvern.

Romania si-a asumat, in cadrul negocierilor cu UE, obligatia de a participa la fondul pentru dezvoltarea statelor din afara Uniunii, aflate in curs de dezvoltare si s-a angajat sa elaboreze propria politica de cooperare pentru dezvoltare, pana la data aderarii.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va coordona politica de cooperare pentru dezvoltare, va administra si va raspunde de utilizarea fondurilor alocate in acest scop. Asistenta pentru dezvoltare presupune si acordarea de asistenta umanitara in caz de dezastre naturale sau de conflicte armate prelungite, informeaza NewsIn.

Politica de cooperare pentru dezvoltare este o politica a Uniunii Europene, care urmareste reducerea saraciei prin sustinerea dezvoltarii economice si sociale, integrarea statelor sarace in circuitul economic mondial si dezvoltarea si consolidarea democratiei.



Citeste si