La propunerea Ministerului Justitiei, Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri, 10 decembrie, un memorandum prin care se infiinteaza, in subordinea ministerului, o agentie dedicata gestionarii bunurilor sechestrate in cadru procesual-penal, scrie Mediafax.

Potrivit MJ, noua structura va deveni operationala pana la sfarsitul lunii martie 2015 si va dispune de 30 de posturi, rolul ei fiind de a administra bunurile sechestrate in cadrul unor proceduri penale, activitate care, in prezent, este realizata de mai multe institutii, ceea ce creeaza dificultati in gestionarea si, ulterior, valorificarea acestora.

De asemenea, noua structura va avea un rol de coordonare si decizie, in activitatea de valorificare a bunurilor confiscate, in cooperare cu ANAF. "Ori de cate ori am avut ocazia am sustinut ca un factor esential pentru pedepsirea celor care au incalcat legea, dar si pentru descurajarea producerii de noi infractiuni este recuperarea prejudiciilor pentru ca nimeni nu comite o infractiune daca stie ca nu se poate alege cu un castig material. Infiintarea acestei structuri in cadrul MJ va permite ca bunurile care in prezent se depreciaza pe durata procedurilor judiciare, pierzandu-si din valoare, sa fie corect si eficient administrate astfel incat in final sa avem un grad cat mai ridicat de valorificare a acestora si, implicit, sa alimentam bugetul de stat cu sume cat mai mari de bani", a declarat ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.