Rata somajului in forma ajustata sezonier a fost in noiembrie de 6,5%, in scadere cu 0,6 puncte comparativ cu nivelul inregistrat in aceeasi luna din 2013 si cu 0,2 puncte procentuale fata de luna anterioara, numarul somerilor reducandu-se la 617.000.

"Numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani) estimat pentru luna noiembrie este de 617 mii persoane, in scadere fata de luna precedenta (620 mii persoane), cat si fata de aceeasi luna din anul precedent (651 mii persoane). (...) Pe sexe, rata somajului pentru barbati o depaseste cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7,0% in cazul persoanelor de sex masculin si 5,9% in cazul celor de sex feminin)", arata Institutul National de Statistica (INS), intr-un comunicat, potrivit Mediafax.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului a fost estimata la 5,2% pentru luna noiembrie 2014 (5,6% in cazul barbatilor si 4,7% in cel al femeilor). Numarul somerilor in varsta de 25-74 ani reprezinta 73,7% din numarul total al somerilor estimat pentru noiembrie.

Datele se refera la somajul definit de Biroul International al Muncii (BIM). Potrivit acestuia, somerii sunt persoanele in varsta de 15-74 ani care indeplinesc simultan trei conditii: nu au un loc de munca, sunt disponibile sa inceapa lucrul in urmatoarele doua saptamani, respectiv au cautat activ un loc de munca in decursul ultimelor patru saptamani.

Citeste si:
Rata somajului este de 3,8%. Doar 350.000 de romani sunt someri
Rata somajului este de 3,8%....
Sursa foto: Tanara in cautarea unui loc de munca/ Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Numarul somerilor din Romania, in crestere la finalul anului trecut