Autoritatile din Alba Iulia ofera terenuri gratuite celor care investesc mai mult de 1,5 milioane de euro intr-un business in judetul Alba. Investitorii vor avea posibilitatea sa cumpere terenul respectiv daca investitiile depasesc 5 milioane de euro

Terenul gratuit se poate acorda unei firmei care investeste cel putin 5 milioane euro in active corporale fixe, acesta va putea fi vandut direct firmei, dar nu mai devreme de finalizarea investitiei, la pretul pietei imobiliare, stabilit printr-o evaluare independenta. Pentru aceasta initiativa debutata in anul 2007, primaria Alba Iulia a pus la dispozitie parcele cu o suprafata de 30,21 de hectare in zona Drambar si peste 13,855 hectare in zona Ratu Mare.

Investitorii care doresc sa beneficieze de terenuri gratuite trebuie sa prezinte o serie de informatii legate de activitate firmei, numarul de locuri de munca care vor fi create si viitoarea investitie.

Investitorii care ajuta la dezvoltarea municipiului Alba Iulia

Judetul Alba a reusit sa atraga de-a lungul timpului 14 investitori importanti, investitii care au ajutat la dezvoltarea municipiului Alba Iulia. De exemplu, cea mai mare investitie privata din Alba Iulia a fost pana acum de 30 de milioane de euro in fabrica de roti dintate VCST, iar in anul 2011 au fost investite alte 11 milioane de euro in fabrica de condimente Supremia, pe un teren de 50.000 de metri patrati pus la dispozitie de Primaria Alba Iulia, care ulterior a fost achizitionat.

Printre companiile cu capital strain care si-au stabilit sediul si au dezvoltat afaceri in judetul Alba se regasesc: Kronospan, Bosch, Daimler, SEWS-R, Savinidue, Vest Industrial Products, Ener Rom etc.

"Daca pana acum ne-am concentrat mai mult pe partea de infrastructura, renovari si pe imaginea de ansamblu a orasului, a venit momentul sa ne concentram eforturile in directia atragerii investitorilor privati, care sa aduca locuri de munca noi pentru albaiulieni, venituri la bugetul de stat, renume pentru oras", a declarat Mircea Hava, primar Alba Iulia.

Alba Iulia este singurul oras din Romania ce detine un manual de brand si un plan de dezvoltare pana in 2024, ce cuprinde inclusiv strategii de atragere a turistilor si a investitiilor cu capital strain. De asemenea, Alba Iulia primeste asistenta tehnica pentru evaluarea planurilor de dezvoltare pe termen lung, a strategiilor si a proiectelor municipale din partea Bancii Mondiale.

In 2014, municipiul Alba Iulia s-a aflat pe primele locuri la nivel national in ceea ce priveste gradul de colectare a taxelor si impozitelor locale, cu 102%. Rezultatul se datoreaza companiilor locale, dar si firmelor nationale si internationale care isi desfasoara activitatea in Alba Iulia si ajuta orasul sa creasca.

Citeste si:
Patria vrea noi obligatiuni dupa 'coada' de investitori din 2019
Patria Bank vrea inca o serie...

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Primaria S3 investeste mai multi bani in proiectul Laminor Plaza