”In primul rand, Codul Fiscal si Codul de Orocedura fiscala care le-am prezentat astazi, in niciun caz nu sunt in forma finala. Vedeam pe undeva ca impune Guvernul, nu, Guvernul nu impune nimic, este o minciuna. Guvernul a construit aceasta propunere care inca 30 de zile se discuta cu mediul de afaceri, cu societatea civila, cu contribuabilii care platesc taxe si impozite. Dupa aceea Guvernul trimite proiectul la Parlament, se dezbate si in Senat si in Camera Deputatilor, deci este o procedura lunga pana la sfarsitul sesiunii, sfarsitul lunii iune. Dupa aceea, daca se aproba si presedintele promulga, sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2016”, a precizat Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a spus ca, daca aceste proiecte vor fi adoptate, va insemna pentru Romania debirocratizare, stabilirea unor reguli clare din punct de vedere fiscal.

”Din punct de vedere politic, pentru mine si coalitie este ultima promisiune de indeplinit pe care am avut-o in programul de guvernare inca neindeplinita. Celelate lucruri, pensii, salarii, salariu minim, de reducerea CAS, scutirea impozitul reinvestit, le-am indeplinit, ramasese reducerea TVA. Putem dupa 4 ani cu crestere economica (...) sa avem de la 1 ianuarie TVA de 20%”, a spus premierul Ponta.

Citeste si:

Proiectul noului Cod Fiscal prevede reducerea cotei standard a taxei pe valoarea adaugata, de anul viitor, de la 24% la 20%, iar pentru carne, peste, legume si fructe produse alimentare de baza la 9%. Cota standard de TVA ar urma sa fie redusa in continuare, la 18%, din ianuarie 2018, conform calendarului redactat de Guvern.

Esti interesat(a) de fiscalitate? Participa joi, 5 martie, la FISCAL 360, conferinta wall-street.ro care dezbate cele mai actuale teme fiscale pentru antreprenori si manageri. Inscrie-te aici.