Romalimenta: Mancarea se va ieftini cu 15% din iunie, dupa reducerea TVA la alimente

Mancarea se va ieftini cu 15% din luna iunie, atat in magazine si piete, cat si in restaurante, dupa ce TVA la alimente va scadea de la 24% la 9%, a declarat agentiei Mediafax Sorin Minea, presedintele patronatului din industria alimentara Romalimenta.

"Impactul va fi masiv de la 1 iunie. In clipa in care se va micsora TVA, pretul alimentelor va scadea cu 15%", a spus Minea, scrie Mediafax.

El a precizat ca se va ieftini atat mancarea din piete si magazine, cat si cea din restaurante. In plus, sustine Minea, va scadea si evaziunea fiscala in domeniu. "Aceasta masura este cea mai mare palma data evaziunii", a afirmat el.

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca taxa pe valoarea adaugata va fi redusa la 9%, din luna iunie, pentru toate produsele agro-alimentare, inclusiv la bauturi nealcoolice si la servicii de alimentatii publice. El a precizat ca TVA va fi redusa la toate alimentele, fara diferentieri, pentru o aplicare simplificata, dar si la bauturile nealcoolice si serviciile de alimentatie publica.

"Nu cumperi carnea cu 9% si o vinzi la restaurant cu 24%. Deci, TVA va fi redusa si la servicii de alimentatie publica", a spus Ponta. Guvernul isi mentine totodata intentia de a reduce cota standard de TVA la 20%, din ianuarie, dupa ce in primul trimestru al acestui an incasarile la buget sunt de 5 miliarde lei in plus fata de trimestrul similar de anul trecut.

Citeste si:
Camera Deputatilor retrimite la comisie propunerea de reducere a TVA
Camera Deputatilor retrimite...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Studiu: 1.500 și 2.000 de lei, bugetul pentru renovarea unei încăperi
Setari Cookie-uri