Economia globala a urcat cu 1,7% in primul trimestru din acest an, in conditiile in care avansul mediu din ultimii cinci ani s-a situat la 2,8%, insa exista semne ca ritmul de crestere economica va accelera in urmatoarele doua trimestre, potrivit analistilor de la JP Morgan si Capital Economics.

"Estimam o revenire a cresterii in al doilea trimestru, dupa aceasta dezamagire, SUA urmand sa conduca acest trend ascendent", a declarat Bruce Kasman, economist sef al JP Morgan, potrivit Bloomberg. Analistii de la JP Morgan estimeaza ca economia globala va urca cu 3% in acest trimestru si cu 3,3% in trimestrul al treilea, scrie Mediafax.

Banca americana a estimat la inceputul anului ca economia mondiala va avansa cu 2,1% in primul trimestru, in timp ce prognoza din a doua jumatate a anului trecut indica o crestere trimestriala de 3,1% a produsului intern brut. Media cresterii globale din primul trimestru s-a situat la 2,8% din 2010 pana in prezent, iar in ritm anual, avansul mediu al economiei mondiale a fost de 3%.

In ceea ce priveste evolutia economiei la nivelul intregului an, analistii de la JP Morgan si Capital Economics apreciaza ca ritmul de crestere al economiei mondiale se va situa la 2,7%. Economistul Andrew Kenningham de la Capital Economics a motivat prognoza pozitiva prin cresterea indicilor care masoara increderea oamenilor de afaceri in economie.

In luna ianuarie, Fondul Monetar International a revizuit in scadere prognoza de crestere economica mondiala la 3,5%, de la 3,8%, cat prevedea cea mai recenta estimare, din luna octombrie, pe fondul inrautatirii proiectiilor pentru majoritatea economiilor, cu exceptia celei americane.

Profitul Credit Suisse -...
Citeste si: Profitul Credit Suisse - Crestere cu 29%, in T2


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
(P) Alegeri prezidentiale SUA 2016: cum ne poate influenta rezultatul