Cotatiile petrolului pe piata internationala au continuat sa creasca marti pentru a patra zi consecutiva, in conditiile in care investitorii estimeaza ca productia din SUA va scadea in urmatoarele luni, ceea ce va duce la reducerea stocurilor din depozite, trasmite MarketWatch.

Pretul contractelor futures pentru petrolul WTI cu livrare in mai a crescut cu 2,22% la 53,31 dolari/baril, in timp ce pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a avansat cu 0,74%, la 58,76 dolari/baril, scrie Mediafax.

Potrivit unui raport publicat luni de Departamentul pentru Energie al SUA, productia de petrol de sist este estimata sa scada in mai cu 57.000 de barili/zi raportat la nivelul din aprilie.

"Estimam ca productia de petrol de sist este deja in scadere, iar numarul actual de instalatii de forare implica un declin al productiei de peste 70.000 barili/zi pana in luna iunie", a afirmat Pail Horsnell, analist al Standard Chartered.

Cu toate acestea, analistii estimeaza ca stocurile de petrol din SUA vor continua sa creasca in urmatoarele cateva saptamani, deoarece oferta de petrol se mentine peste cererea pietei.

Citeste si:
Trump ameninta Franta cu noi taxe vamale de 100%
Trump ameninta Franta cu noi...

De asemenea, nivelul ridicat al productiei OPEC face ca pretul petrolului Brent sa ramana sub pragul de 60 dolari/baril.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Atac armat la baza americana Pearl Harbor