Fostul director al FMI, spaniolul Rodrigo Rato, a fost arestat joi in cadrul unei anchete pentru spalare de bani, relateaza Le Figaro in pagina electronica.

Potrivit presei, Rodrigo Pato, in varsta de 65 de ani, a folosit o lege a amnistiei pentru a repatria o parte din averea sa. Rato a raspuns ca nu comenteaza "o afacere personala", scrie Mediafax.

El era deja anchetat pentru diverse infractiuni in domeniul comercial. Rodrigo Rato si alti 80 de oficiali spanioli sunt acuzati de infractiune fata de dreptul societatilor pentru ca au cheltuit in total 15 milioane de euro in discoteci, safari si pentru obiecte de lux folosind carduri bancare oculte emise de Caja Madrid si Bankia, sustragandu-se astfel fiscului.

Rodrigo Rato a condus FMI din 2004 pana in 2007. Din 2009, el a devenit presedinte al Caja Madrid, care a devenit Bankia in 2010, dupa fuziunea cu alte sase banci de economii. Falimentul rasunator al bancii, in 2012, a determinat Spania sa ceara ajutor Uniunii Europene pentru sectorul financiar. Mii de clienti si-au pierdut economiile, iar cariera lui Rodrigo Rato a intrat in declin.

Citeste si:
Avionul ucrainean prabusit in Iran: care sunt primele concluzii
Avionul ucrainean prabusit in...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si