Compania de stat Hidroelectrica, aflata in insolventa, a vandut la sfarsitul lunii martie doar trei microhidrocentrale dintr-un total de 33 de unitati scoase la licitatie, pentru 5 milioane de lei (1,1 milioane de euro), echivalentul pretului de pornire.

Una dintre microhidrocentrale a fost cumparata de Three Pharm din Targu-Mures, pentru 1,4 milioane de lei, iar celelalte doua unitati au fost achizitionate de firma italiana Geo Service Italia, pentru 3,6 milioanede lei, potrivit datelor Hidroelectrica transmise la solicitarea Mediafax.

Three Pharm a fost infiintata in 1994 avand ca domeni de activitate comercializarea produselor si aparaturii medicale. Firma a intrat anul trecut si pe piata producatorilor de energie electrica din surse regenerabile prin achizitionarea a noua microhidrocentrale in Transilvania.

Microhidrocentralele sunt capacitati de productie din surse regenerabile care au la o putere instalata de pana la 10 MW si sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Cele 33 de unitati care au fost scoase la vanzare au o putere instalata cumulata de 26 MW si sunt amplasate in judetele Suceava, Bacau, Neamt, Hunedoara, Maramures, Brasov, Arad, Sibiu, Arges, Buzau, Valcea si Timis.
Hidroelectrica spera sa obtina 84,7 milioane lei (19,2 milioane euro) din vanzarea tuturor microhidrocentralelor.
Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, mai detine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalata de pana la 4 MW fiecare, dintre care 23 vor fi pastrate in portofoliul companiei de stat si vor fi retehnologizate.

Citeste si:
Hidroelectrica scoate din nou la vanzare 31 microhidrocentrale
Hidroelectrica scoate din nou...

Compania este controlata de stat, prin Ministerul Energiei. Compania este in insolventa din luna februarie a anului 2014, pentru a doua oara in mai putin un an, prima procedura fiind deschisa in iunie 2012.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Hidroelectrica scoate la vanzare ultimele microhidrocentrale