Una dintre microhidrocentrale a fost cumparata de Three Pharm din Targu-Mures, pentru 1,4 milioane de lei, iar celelalte doua unitati au fost achizitionate de firma italiana Geo Service Italia, pentru 3,6 milioanede lei, potrivit datelor Hidroelectrica transmise la solicitarea Mediafax.

Three Pharm a fost infiintata in 1994 avand ca domeni de activitate comercializarea produselor si aparaturii medicale. Firma a intrat anul trecut si pe piata producatorilor de energie electrica din surse regenerabile prin achizitionarea a noua microhidrocentrale in Transilvania.

Microhidrocentralele sunt capacitati de productie din surse regenerabile care au la o putere instalata de pana la 10 MW si sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Citeste si:

Cele 33 de unitati care au fost scoase la vanzare au o putere instalata cumulata de 26 MW si sunt amplasate in judetele Suceava, Bacau, Neamt, Hunedoara, Maramures, Brasov, Arad, Sibiu, Arges, Buzau, Valcea si Timis.
Hidroelectrica spera sa obtina 84,7 milioane lei (19,2 milioane euro) din vanzarea tuturor microhidrocentralelor.
Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, mai detine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalata de pana la 4 MW fiecare, dintre care 23 vor fi pastrate in portofoliul companiei de stat si vor fi retehnologizate.

Compania este controlata de stat, prin Ministerul Energiei. Compania este in insolventa din luna februarie a anului 2014, pentru a doua oara in mai putin un an, prima procedura fiind deschisa in iunie 2012.