Data de 1 ianuarie 2019, pentru adoptarea euro, nu mai este doar ambitioasa, ci devine foarte ambitioasa, si trebuie sa ne gandim bine daca mentinem aceasta tinta si ce avem de facut pentru ca, desi Romania indeplineste toate cele cinci criterii de la Maastricht, exista inca riscul unor derapaje care sunt extrem de costisitoare, a declarat luni guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, la conferinta "Calea Romaniei catre Zona Euro", informeaza Agerpres.

"Discutia trebuie sa intre pe un camp extrem de serios. Suntem deja in aprilie 2015 si inca nu avem o foaie de parcurs. (...) Daca nu trecem in clar ce avem de facut in fiecare trimestru, nu avem o foaie de parcurs, stabilirea unui 2019 sau oricare alta data ar fi va fi lipsita de credibilitate si ne va crea mai multe probleme. Ne vom incalci in tot felul de explicatii, iar aici credibilitatea este esentiala", a subliniat Isarescu.

El a precizat ca acest obiectiv trebuie asumat de intreaga societate si parafat printr-un act, fie ca este vorba de o declaratie in Parlament, o lege sau un pact politic.

Sursa foto: Mediafax foto


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Isarescu, atac la masurile salariale adoptate de Guvern