Isarescu critica noul Cod Fiscal: Ar fi o eroare sa cedam tentatiei de a opta pentru masuri cu consecinte temporare. Nu trebuie sa ignoram lectiile crizei

Misiunea viitoare a politicilor economice este de a pastra echilibrele macro restabilite cu greu dupa aparitia crizei, fiind o eroare sa ignori lectiile acesteia si sa cedezi tentatiei de a alege masuri cu consecinte temporare in detrimentul dezvoltarii pe termen lung, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, scrie adevarul.ro.

„Daca perioada ajustarilor macroeconomice pare sa se fi incheiat pentru Romania, misiunea viitoare a politicilor economice este aceea de a pastra echilibrele restaurate cu atata truda, de a da dovada de prudenta si masura in deciziile viitoare, deplasand totodata accentul spre reforme structurale de natura sa impiedice potentialul de crestere a economiei romanesti. Ar fi o eroare sa ignoram lectiile crizei internationale si experientele noastre, cedand tentatiei de a opta pentru masuri cu consecinte temporare in detrimentul dezvoltarii pe termen lung“, a afirmat Isarescu la un eveniment aniversar dedicat implinirii a 150 de ani de la nasterea Regelui Ferdinand.

La eveniment a participat si presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, care a avut o alocutiune dupa discursul guvernatorului.

Citeste mai mult pe adevarul.ro.

Citeste si:
BNR a redus dobânda cheie pentru a încuraja creditarea
BNR a redus dobânda cheie...
Sursa foto: adevarul.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri