Atena negociaza cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International un nou plan de asistenta financiara, in valoare de 86 de miliarde de euro.

Cele doua parti ar trebui sa ajunga cel tarziu pe 20 august la un compromis privind noul plan de asistenta financiara, pentru a permite Guvernului de la Atena sa ramburseze Bancii Centrale Europene 3,5 miliarde de euro pentru obligatiuni care vor expira.

Oficiali europeni de rang inalt au confirmat ca se inregistreaza progrese in negocierile Atenei cu reprezentantii Grupului Bruxelles (Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International). Germania a atras atentia ca negocierile nu trebuie grabite.

Citeste si:

"Toata lumea lucreaza la Planul A - un acord care sa permita deblocarea unor fonduri inainte de 20 august", a declarat un oficial european.

Negocierile au fost reluate pe 20 iulie, la o saptamana dupa ce Eurogrupul si Guvernul grec au stabilit conditii pentru initierea celui de-al treilea plan de asistenta financiara, care sa permita evitarea falimentului Greciei si ramanerea tarii in zona euro.