Grecia, aproape de un nou imprumut: suma este uriasa

Grecia este pe cale sa finalizeze proiectul de acord pe tema noului plan de asistenta financiara si ar putea primi pana pe 20 august un imprumut-cheie, afirma surse din cadrul Uniunii Europene citate de Reuters, preluate de Mediafax.

Atena negociaza cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International un nou plan de asistenta financiara, in valoare de 86 de miliarde de euro.

Cele doua parti ar trebui sa ajunga cel tarziu pe 20 august la un compromis privind noul plan de asistenta financiara, pentru a permite Guvernului de la Atena sa ramburseze Bancii Centrale Europene 3,5 miliarde de euro pentru obligatiuni care vor expira.

Oficiali europeni de rang inalt au confirmat ca se inregistreaza progrese in negocierile Atenei cu reprezentantii Grupului Bruxelles (Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International). Germania a atras atentia ca negocierile nu trebuie grabite.

"Toata lumea lucreaza la Planul A - un acord care sa permita deblocarea unor fonduri inainte de 20 august", a declarat un oficial european.

Citeste si:
Grecia va primi urmatoarea transa de imprumut de 2 mld. euro
Grecia va primi urmatoarea...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Negocierile au fost reluate pe 20 iulie, la o saptamana dupa ce Eurogrupul si Guvernul grec au stabilit conditii pentru initierea celui de-al treilea plan de asistenta financiara, care sa permita evitarea falimentului Greciei si ramanerea tarii in zona euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri