CE aproba finantare pentru migratie in valoare de 2.4 mld euro, Romania primeste aproape 100 mil euro

Comisia Europeana (CE) a anuntat, astazi, aprobarea a 23 de programe multianuale pentru migratie, in valoare de 2,4 miliarde de euro, prin Fondul pentru Azil, Migratie si Integrare (AMIF) si Fondul de Securitate Interna (ISF), Romania primind aproape 100 de milioane de euro.

Romania poate accesa 98,5 milioane de euro, prin ISF, peste 61 de milioane prin componenta frontiere si vize si peste 37 de milioane de euro prin componenta de cooperare politieneasca a programului. De asemenea, suma de 180.000 de euro este disponibila pentru actiuni specifice, potrivit unui comunicat de presa emis de CE, citat de Mediafax.

Banii prin ISF sunt disponibili pentru sustinerea eforturilor nationale pentru imbunatatirea managementului si supravegherea granitelor prin tehnologie moderna. De asemenea, aceste fonduri pot fi folosite pentru cooperarea in operatiunile interstatale si intarirea capacitatii statelor membre de a actiona in caz de terorism, extremism violent, trafic de droguri, trafic de persoane si alte forme de crima organizata.

"Statele membre se confrunta cu provocari fara precedent pe tema migratiei si a securitatii, iar Comisia actioneaza in spiritul solidaritatii. Prin agenda europeana referitoare la migratie si securitate, Comisia face pasi indrazneti pentru imbunatatirea managementului migratiei, cultivarea cooperarii si crearii unei Europe sigure pentru cetatenii nostri, in fata crimei organizate si a terorismului. Programele nationale aprobate de Comisie furnizeaza asistenta financiara importanta pentru statele membre, in abordarea acestor provocari. Suntem hotarati in punerea solidaritatii in practica", a declarat Dimitris Avramopoulos, comisar european pentru migratie, afaceri interne si cetatenie.

Finantarea de 2,4 miliarde de euro este valabila pentru perioada 2014 – 2020, dar, potrivit sursei citate, Comisia a lucrat intens alaturi de statele membre ca fondurile sa fie disponibile urgent. 22 de programe nationale au fost deja aprobate in martie si inca 13 programe urmeaza sa fie aprobate mai tarziu, anul acesta.

Citeste si:
Fonduri nerambursabile: De unde poți lua bani pentru a te feri de...
Fonduri nerambursabile: De...

Sursa foto: CE/Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri