Industria extractiva a consemnat o scadere cu 5,6%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 0,6%, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

Ca serie ajustata, productia industriala a urcat cu 3,1%, ca urmare a cresterii industriei prelucratoare cu 3,5%. Pe de alta parte, industria extractiva a avut un recul de 5,2%, iar productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a stagnat. nIn iunie, productia industriala s-a majorat cu 2,6% fata de mai, ca serie bruta, datorita cresterii industriei prelucratoare cu 3,1% si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 1,8%, in timp ce industria extractiva a scazut cu 9%.

In functie de seria ajustata, productia a avut un avans de 0,6%, sustinuta de cresterea productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 2,3%. Pe de alta parte, industria extractiva a consemnat o reducere de 2,5%, iar cea prelucratoare de 1,7%.

Comparativ cu iunie anul trecut, productia industriala a urcat cu 3,1%, ca serie bruta, dupa ce productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat s-a apreciat cu 4,9%, iar industria prelucratoare cu 3,2%. Industria extractiva a scazut cu 4,7%. Ca serie ajustata, productia s-a majorat cu 2,7%. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 5% si industria prelucratoare cu 0,9%, in timp ce industria extractiva a inregistrat o scadere de 5,9%.