"UDMR sprijina Codul fiscal in forma care a fost adoptat in Parlament. (...) Cota de TVA de 19% este un element important al Codului fiscal si am sustinut mentinerea acestei cote", a declarat Iulian Winkler, citat de Mediafax. Acesta a precizat insa ca "prudentialitatea este un element important" si tocmai de aceea UDMR a fost convins sa accepte o formula cu reduceri in etape.

"Am convenit cu colegii din partidele politice sa propunem Parlamentului anumite temporizari, in primul rand TVA, care se va reduce la 20% de la 1 ianuarie 2016, urmand ca apoi sa scada la 19% din 1 ianuarie 2017, dar si temporizarea masurii privind reducerea accizei la carburanti cu un an", a mai spus Winkler.

Reprezentantii partidelor propun, in urma discutiilor tehnice de joi, ca noul Cod Fiscal sa prevada o o scadere a TVA in trepte, respectiv 20% de la 1 ianuarie 2016 si 19% de la inceputul lui 2017.

Eugen Nicolicea (UNPR) a mentionat, la finalul intalnirii de la Palatul Parlamentului, ca au fost propuse mai multe modificari la Codul fiscal, acestea urmand sa se constituie in amendamente la proiect.

Citeste si:

"Principalul amendament este acela ca vom avea o scadere a TVA in trepte - prima treapta va fi de 20%, intrararea in vigoare odata cu Codul, de la 1 ianuarie 2016 si, dupa aceea, de la 1 ianuarie 2017, 19%", a spus Nicolicea.

Senatorul Haralambie Vochitiu a precizat, la randul sau, ca in urma consultarilor s-a decis si ca eliminarea supraaccizei la alcool si la carburanti sa fie prorogata pana la 1 ianuarie 2017. El a adaugat ca toate celelalte masuri prevazute in proiect s-au pastrat.

Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea, a precizat ca discutiile tehnice pe marginea modificarilor la Codul fiscal "au avut succes", iar acum urmeaza dezbaterile politice, insa formatiunea pe care o reprezinta considera ca exista deja un consens.