Din cele 189 tari, Noua Zeelanda, Danemarca, Coreea de Sud si China ocupa primele cinci locuri ale clasamentului. Aceste tari, precum si Marea Britanie, care a urcat doua pozitii anul acesta, au usurat modalitatea de a realiza afaceri.

Romania a urcat 11 pozitii in acest top datorita reducerii nivelului impozitarii muncii si al contributiilor obligatorii, fiind reduse contributiile pentru asigurarile sociale suportate de angajatori, de la 20,7% la 15,8%. Printre alte state care au redus nivelul impozitarii se numara China, Franta si Grecia.

De asemenea, Romania este mentionata pentru introducerea obligativitatii registrului electronic pentru licitatii si pentru imbunatatirea prevederilor referitoare la respectarea contractelor in timpul insolventei si a probabilitatii de succes a reorganizarii. Tot in privinta insolventei, Romania a simplificat procedurile si a limitat la trei ani perioada de implementare a planului de reorganizare, potrivit Mediafax.

Romania se afla pe locul 45 din 189 in privinta usurintei de a incepe o afacere, pe 105 in ceea ce priveste obtinerea autorizatiilor de constructii, pe 133 in cazul accesului la electricitate si pe 64 in cel al inregistrarii proprietatilor.