Situatia politica actuala, demisia sefului Guvernului si protestele de strada vor afecta cu siguranta mediul de afaceri, este de parere Radu Timis, presedintele Asociatiei Romane a Carnii si manager al producatorului alimentar CrisTim. „Mediul de afaceri va fi in mod sigur afectat pana se instaleaza noul guvern, pana isi creeaza echipa si structura”.

Antreprenorul este de parere ca Guvernul nou format nu isi va asuma multe proiecte politice, in contextul actual, de teama criticilor. Timis considera ca unele dintre masurile fiscale luate de Guvernul Ponta au fost pozitive pentru mediul de afaceri, printre acestea aflandu-se mentinerea impozitului pe profit la 16%, reducerea TVA la 9% la alimente si reducerea CAS. „Era necesar ca noul Codul Fiscal sa fie reglementat pentru buna functionare a societatii”, spune Radu Timis (foto).

„Ne pare rau deoarece incepand din ianuarie s-ar fi vazut foare clar ca lucruri merg spre bine. Reducerea impozitului pe dividende la 5% din ianuarie va da o lovitura grea pentru ca foarte multi isi plateau salariile din buzunar. Acum va ramane doar impozitul pe profit, pe dividendele si TVA, deci un total de 30%. De la 65% la 30%, lumea va fi mai putin tentata sa faca evaziune fiscala”, a mai adaugat patronul CristTim.

Pe de alta parte, Radu Timis crede ca, desi unele masuri au fost benefice pentru societatea romaneasca, mandatul lui Victor Ponta a avut si anumite hibe, precum infrastructura: „Nu s-a lucrat la autostrazi. Niciun Guvern nu a reusit sa faca inelul de centura al Capitalei care este o rusine. Suntem o capitala europeana care nu are autostrada terminata!”

In ceea ce priveste criza politica in care se afla Romania acum, Radu Timis crede ca tara nu este pregatita pentru alegeri anticipate. „Am fost din alegeri in alegeri, cred ca trebuie sa ne asezam putin si sa stim ce vrem. Acum suntem foarte bulversati din toate punctele de vedere”. Antreprenorul vede o solutia la aceasta criza printr-un guvern tehnocrat.

In cadrul campaniei editoriale #GuvernulTAU, wall-street.ro a luat mai multe reactii ale mediului de business dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat depunerea mandatului Cabinetului sau.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat astazi ca il propune pe Sorin Cimpeanu ca premier interimar. De asemenea, presedintele a mai declarat ca, in continuarea consultarilor cu partidele politice pe care le-a planificat pentru astazi, a decis sa consulte, in premiera, un nou actor: societatea civila.

Ulterior, Ponta anuntase ca va propune ca, pana la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apararii, Mircea Dusa, sa fie premier interimar. Copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au anuntat ca partidul solicita alegeri anticipate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri