Leul s-ar putea deprecia, statul se va imprumuta mai scump, investitiile vor fi blocate, iar o parte dintre masurile fiscale adoptate deja ar putea fi amanate daca presedintele Klaus Iohannis nu va anunta cat mai rapid un premier, iar acesta din urma nu va veni cat mai curand cu un buget pe anul 2016, au declarat economistii pentru „Adevarul“.

Leul s-a depreciat deja de la 4,4318 unitati pentru un euro anuntat de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) marti pana la 4,4523 unitati vineri, cel mai jos nivel din ultimele luni, iar economistii avertizeaza ca, daca instabilitatea politica se prelungeste, atunci consecintele vor fi tot mai accentuate.

Cum arata situatia actuala

Guvernul demisionar, actual, lucreaza, in frunte cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, la realizarea bugetului pe anul 2016. Primul-ministru interimar, Sorin Cimpeanu, l-a convocat, vineri, la Palatul Victoria, pe ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, pentru a discuta proiectul legii bugetului de stat pentru 2016. „Intalnirea a prilejuit trecerea in revista a agendei guvernamentale din perioada urmatoare, cu accent pe nevoile legate de asigurarea ingrijirilor medicale de care trebuie sa beneficieze ranitii din tragedia de la clubul Colectiv, precum si finalizarea detaliilor tehnice ale legii bugetului pe anul 2016“, mentioneaza Guvernul.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Citeste si:
Klaus Iohannis: Gravitatea situației cu care ne confruntăm este...
Klaus Iohannis: Gravitatea...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Angajatorii afectați primesc indemnizație de șomaj pentru 75% dintre angajați
Setari Cookie-uri