Ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, a declarat, joi, ca spera ca procentul final de absorbtie a fondurilor europene in exercitiul financiar 2007-2013 sa depaseasca 70 la suta, in prezent gradul de absorbtie aflandu-se la aproximativ 60 de procente.

"Pe perioada 2007-2013, la fiecare ora, gradul de absorbtie se schimba in functie plati, ce plati intra, ce plati se certifica. Deci acum este un procent de aproximativ 60 la suta grad de absorbtie, plati certificate de catre Comisia Europeana. Formal mai avem foarte multe alte plati in casa, sunt proiectele care sunt in evaluare, sunt plati care urmeaza sa vina. Deci speram ca acest procent sa poata creste", a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Aura Raducu, scrie Mediafax.

Intrebata care va fi procentul final de absorbtie in exercitiul financiar 2007-2013, Aura Raducu a spus ca isi doreste sa depaseasca 70 de procente.

"Nu stim un procent exact, dar imi doresc foarte mult sa depasim 70 la suta. Sunt programe care merg mai bine, programe cu mai multe probleme, dar luam proiect cu proiect si program cu program ca sa putem sa acceleram si sa ajungem la un grad de absorbtie cat mai bun, dar sper sa depasim 70 la suta", a aratat ministrul Fondurilor Europene.
Aura Raducu a mai spus ca saptamana viitoare va inainta o nota in sedinta de Guvern prin care va expune modificarile de legislatie necesare pentru accelerarea absorbtiei de fonduri.

"Sunt anumite modificari de ordonanta de urgenta care erau restrictive pentru beneficiari, de exemplu sa depuna cererile de finantare pana la o anumita data. Incercam sa flexibilizam putin acest lucru, astfel incat cat mai multi beneficiari sa aiba posibilitatea sa isi finalizeze proiectele. Discutam aceasta nota saptamana viitoare in sedinta de Guvern", a precizat ministrul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri