Totodata, Ministerul Apararii va primi 1,7% din PIB (aproximativ 2,8 miliarde euro), o suplimentare cu 0,4% fata de proiectul de buget pe care-l elaborase Guvernul Ponta. Alt minister care va primi o alocare suplimentara, de peste un miliard de euro, este cel al Dezvoltarii. Fondurile suplimentare vor fi folosite pentru reabilitarea a 1.000 de scoli, scrie Mediafax.

Comparativ cu 2015, cheltuielile au fost majorate la Sanatate cu 3,1 miliarde lei, la Educatie cu 9,6% si la cercetare-dezvoltare cu 23%.Investitiile vor reprezenta 5,1% din PIB, comparativ cu 4,7% estimat pentru acest an, adica 37,7 miliarde lei.

Deficitul ESA va fi de 2,95%, iar cresterea economica de 4,1%, astfel ca Produsul Intern Brut estimat pentru 2016 va fi de 746,6 miliarde de lei.

Citeste si:

Proiectul bugetului de stat pe 2016 va fi facut public vineri seara, cel tarziu sambata dimineata, a anuntat, joi, dupa sedinta Guvernului, ministrul Finantelor Publice, Anca Dana Dragu, care a prezentat proiectiile macroeconomice care stau la baza alcatuirii bugetului pentru anul viitor.

Documentul va ramane in discutie publica pana saptamana viitoare, iar propunerile de amendare a acestuia vor fi analizate de Guvern si daca este cazul, integrate in forma finala care va fi aprobata in urmatoarea sedinta a Cabinetului Ciolos.

Sursa foto: Mediafax Foto