Claudiu Vrinceanu (31 de ani), redactorul-sef al Wall-Street.ro, una dintre principalele publicatii de business de pe piata locala, a fost numit secretar de stat pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri. Numirea a fost facuta de premierul Dacian Ciolos si a fost publicata in Monitorul Oficial.

"Am acceptat propunerea ministrului Costin Borc si incep cu incredere activitatea in Minister. Concis, activitatea va insemna inlesnirea dialogului dintre mediul public si comunitatea de business, dezvoltarea de programe pentru IMM-uri si initierea de strategii pentru dezvoltarea mediului de afaceri", a declarat Claudiu Vrinceanu, redactor-sef al wall-street.ro, pe blogul sau personal.

Claudiu Vrinceanu lucreaza de aproape 11 ani in presa de business, iar in 2005, alaturi de fondatorii si actionarii InternetCorp, a pus bazele Wall-Street.ro, publicatie pe care a condus-o pana in prezent din functia de redactor-sef si project manager.

"Ultimii zece ani au fost fantastici. Am construit de la zero wall-street.ro, un proiect media de business independent, alaturi de o echipa frumoasa si cu sprijinul celor trei fondatori (multumesc, Daniel, Liviu si Mihai). Ma autodefinesc ca un intraprenor intr-o organizatie construita de antreprenori. Gandurile si amintirile imi zboara la zecile de oameni faini pe care i-am coordonat, recunostinta se duce spre colegii alaturi de care am crescut profesional (Raluca, Liana, Andra, Oana, Razvan, Cristina, Dragos, Bianca, Dani, multumesc!), iar increderea se indreapta catre Diana si Raluca, ale mele colege care vor coordona wall-street.ro, respectiv InternetCorp. Sunt convins ca 2016 va fi cel mai bun an din istoria companiei si un an de crestere pentru echipa si businessul Wall-Street.ro", mai spune noul secretar de stat.

In ultimii ani Claudiu Vrinceanu a fost unul dintre cei mai vocali sustinatori ai antreprenoriatului romanesc si ai inovatiei in business.

Managerul a absolvit in 2007 Facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, iar in anul 2011 si-a incheiat studiile la Facultatea de Stiinte Politice (specializarea Sociologie) la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA). De asemenea, Claudiu Vrinceanu a incheiat cursurile programului de EMBA ale Maastricht School of Management, una dintre cele mai dinamice scoli de afaceri din Bucuresti, iar acum pregateste teza de dizertatie pentru absolvire.

Noul secretar de stat a fost membru al board-ului Global Entrepreneurship Week Romania , eveniment care reuneste anual comunitatile antreprenoriale din toata lumea si sustinator implicat prin proiecte al Fundatiei Romanian Business Leaders, organizatie care doreste sa contribuie la imbunatatirea politicilor publice prin transfer de know how din mediul privat spre sectorul public. El a lucrat la realizarea Ghidului Practic pentru Antreprenori, o carte despre antreprenoriat scrisa colectiv de oameni de afaceri din Romania, membri ai comunitatii Romanian Business Leaders.

“Noua postura a lui Claudiu, aceea de secretar de stat, confirma inca o data calitatile clare pe care wall-street.ro le are si le-a avut dintotdeauna nu numai la nivelul contentului valoros ci si (sau mai ales) in ceea ce priveste oamenii din spate. Am toata convingerea ca din functia pe care o preia de acum inainte, Claudiu va continua misiunea personala de a pune umarul la schimbare, de a inova si a construi, cu o experienta consolidata in ani si o determinare ce muta muntii din loc. wall-street.ro ramane sa se dezvolte si mai departe sub conducerea unui om in care am cel putin la fel de multa incredere pentru ca, iata, reusim sa dam nu numai continut bun sau o viziune de business ampla, ci si specialisti tineri unui guvern technocrat”, a declarat Raluca Mateiu, CEO al InternetCorp, compania care editeaza wall-street.ro.

Conducerea editoriala a wall-street.ro va fi preluata de Diana Cretu. Cu peste opt ani de experienta in presa de business, Diana a fost si redactor sef-adjunct al wall-street.ro peste 4 ani, pozitie din care a coordonat sectiunea de investitii a publicatiei, fiind, in acelasi timp, editor pe piete de capital. In aceeasi perioada, wall-street.ro a bifat in portofoliu trei premii din acest domeniu, doua pentru jurnalistul anului pe piete de capital si unul pentru sustinerea pietei prin organizarea de conferinte si evenimente. Dupa o experienta de doi ani si jumatate in antreprenoriat, in ultimele luni Diana Cretu a coordonat departamentul de strategii si dezvoltare a publicatiei online.

Despre wall-street.ro si InternetCorp:

Wall-Street.ro este unul dintre cele mai importante cotidiane online de business din Romania, cu o audienta de aproximativ 1 milion de clienti unici in noiembrie anul acesta, conform datelor Studiului de Audienta si Trafic pe Internet (SATI). Publicatia a fost lansata in ianuarie 2005 de catre InternetCorp, unul dintre cei mai mari publisheri online din Romania.

InternetCorp este o companie fondata in 2005 si este editorul wall-street.ro, Start-up.ro, 9AM.ro, Kudika.ro, Garbo.ro, Envy.ro, Urbo.ro, Kuponiada.ro, CashOUT.ro si Retail.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri