Cifra de afaceri din comertul cu ridicata, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut la zece luni, fata de perioada similara a anului trecut, cu 3% in termeni nominali, ca serie bruta, sustinuta de comertul cu echipamente IT, dar si de cel cu produse agricole si animale vii.

Comertul cu ridicata nespecializat a urcat cu 11,5%, in timp ce comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului a avansat cu 5,2%, iar comertul cu ridicata specializat al altor produse cu 0,4%, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS), citat de Mediafax.

Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri - cu 7,5%, activitatile de intermediere in comertul cu ridicata - cu 2,7% si comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare - cu 1,6%.
Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in primele zece luni, in termeni nominali, a inregistrat o crestere cu 3% ca urmare a avansului comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii - in urcare cu 13,2%, comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii - cu 11,8%, comertului cu ridicata nespecializat - cu 9,3%, comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului - cu 4,9% si comertului cu ridicata specializat al altor produse - cu 0,7%.

Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri - cu 4,3%, comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare - cu 1,7% si activitatile de intermediere in comertul cu ridicata - cu 1,1%.

In luna octombrie, fata de luna septembrie, cifra de afaceri din comertul cu ridicata, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, in termeni nominali, fata de luna precedenta a scazut ca serie bruta cu 2,8% si a crescut ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,2%.

Citeste si:
Cererea pentru masini a sustinut comertul en gros in mai
Cererea pentru masini a...

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cifra de afaceri din comertul cu ridicata, in termeni nominali, a crescut atat ca serie bruta cu 3,7% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 5%.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
De ce e important sa stii cateva lucruri esentiale din economie