Valoarea subventiilor pentru 2016 destinate Ministerului Transporturilor se ridica la aproape 1,5 miliarde de lei, reprezentand mai mult de o treime din total.

Anul trecut, Ministerul Transporturilor a acordat subventii de aproape 1 miliard de lei pentru transportul feroviar public de calatori (cu peste 500 milioane de lei mai putin fata de 2014). Transportul cu metroul a primit in 2015 subventii in valoare de circa 230 milioane de lei, cu 37% mai putin comparativ cu 370 milioane de lei in 2014. Pentru anul in curs, Ministerul Finantelor Publice nu prezinta informatii privind destinatia fondurilor.

Beneficiarul celor mai multe fonduri de la bugetul de stat este Ministerul Agriculturii, cu un total de 1,87 miliarde de lei. Transporturile ocupa locul secund, fiind urmat de Ministerului Dezvoltrii Regionale și Administrației Publice, care va avea acces la 211,5 milioane de lei. Comparativ cu 2015, valoarea subventiilor de care poate dispune Ministerul Transporturilor este in crestere usoara, de la 1,45 miliarde de lei, dar in scadere cu peste 3% fata de 2014.

"Pentru anul 2016, propunerile pentru subventii, incluse în Legea bugetului de stat, sunt in sum de 4,21 miliarde lei", precizeaza , Ministerului Finantelor Publice.

In cazul Ministerului Agriculturii, subventiile sunt prevazute sa scada in acest an cu 2%, la 1,87 miliarde de lei, de la nivelul de 1,91 miliarde de lei anul trecut. Comparativ cu 2014, cresterea este de 26%. Din total, Ministerul Energiei va avea la dispozitie subventii de peste 106 milioane de lei, cu 26% mai mici fata de anul trecut, in timp ce pentru Ministerul Economiei sunt prevazute fonduri de 90 milioane de lei, de la 110 milioane de lei in 2015.

Sursa foto: ppart_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri