Producatorul craiovean de rame si locomotive electrice Softronic, controlat de antreprenori romani, a incheiat contractele de vanzare cu DB Schenker Rail Romania si DB Schenker Rail Ungaria, subsidiare ale DB Schenker Rail AG, cel mai mare operator de transport feroviar de marfa din Europa.

“Colaborarea dintre Softronic si DB Schenker Rail AG este una de succes actual si viitor. Pana in prezent 15 locomotive din flota DB Schenker Rail RO/HU/BG au fost achizitionate de la fabrica din Craiova”, potrivit infomartiilor transmise de Softronic, pentru wall-street.ro.

DB Schenker Rail Romania este activa din anul 2000 si livreaza servicii de transport feroviar de carbune, otel, ciment si autovehicule. Compania opereaza, potrivit propriilor date, aproape 50 de locomotive pe piata romaneasca si are aproximativ 400 de angajati.

In ultimii patru ani, Softronic a vandut catre compania germana 15 locomotive. La un pret mediu de 2,5 milioane de euro pe unitate, valoarea acordurilor dintre cele doua companii se ridica la 37,5 milioane de euro.

Citeste si:

Softronic este in prezent singurul producator de locomotive si rame electrice din Romania, iar in ultimii cinci ani a vandut locomotive de tip Transmontana atat catre firme locale, cat si straine. Locomotivele Transmontana sunt propulsate de sase motoare, care pot asigura o viteza de pana la 200 kilometri/ora.

Cel mai mare actionar al Softronic este omul de afaceri Ionel Ghita, care detine 30% din capital. Alti doi antreprenori, Ion Girnita si Augustin Popescu, au fiecare o participatie de 26,69%, iar Oana Miulescu are un pachet de 16,5% din titluri.

Softronic produce si trenul electric Hyperion, care circula pe rutele Craiova-Bucuresti-Constanta si retur, respectiv Craiova-Bucuresti-Brasov si retur. Garnitura Hyperion este operata de Softrans, o firma din grupul Softronic.

Sursa foto: Softronic