Sebastian Enache, business development manager in Monsson, grup cu o cifra de afaceri anuala de 50 milioane de euro, spune ca, pentru sprijinirea mediului de afaceri, este necesara si coerenta actului legislativ, la care ar contribui si un numar crescut de profesionisti in Guvern.

In privinta industriei de generare a electricitatii din surse regenerabile, Enache spune ca si-ar dori ca autoritatile sa gaseasca solutii imediate pentru restabilirea cotelor asumate prin lege si cresterea posibilitatilor de vanzare a certificatelor verzi.

“Mi-as dori venituri predictibile in industrie si o comunicare mai deschisa intre autoritati si mediul de afaceri”, afirma Enache.

Monsson Group este activ in 25 de tari in sectoarele mentenantei si seriviciilor pentru parcuri eolien si fotovoltaice. Grupul a fost printre primii dezvoltatori de parcuri eoliene in Romania. In sectorul energetic, Enache apreciaza ca strategia energetica nationala, atunci cand va fi redactata, va trebui sa fie “in ritm cu tot ce se intampla in lume acum”.

Sursa foto: mediafaxfoto.ro