In absenta autostrazilor, retelele de benzinarii se extind timid

Pretul in scadere al titeiului a dus la cresterea consumului, insa in absenta unor noi autostrazi, retelele de distributie nu se dezvolta intr-un ritm alert.

MOL Romania, companie controlata de grupul ungar de petrol si gaze MOL, a deschis anul trecut sapte benzinarii noi pe autostrazi. Pentru acest an, compania si-a propus sa inaugureze 11 unitati noi, din care deja a construit trei.

Rompetrol Downstream, companie din grupul KMG International, a deschis anul trecut in Romania cinci benzinarii, iar pentru acest are plan o dezvoltare „decenta”, cu 15 noi unitati. Focusul companiei va fi insa in tarile din regiune, unde deja este prezenta pe piata distributiei de carburanti.

„Anul viitor va fi unul al extinderii, normale tinand cont de potentialul acestor tari, care sunt mai mici. Vom investi in retail in aceste tari”, a declarat Catalin Dumitru, vicepresedinte KMG International, adaugand ca in Romania, prioritatile companiei sunt segmentele de rafinare si petrochimie.

La randul sau, OMV Petrom, cel mai mare distribuitor de carburanti de pe piata romaneasca, se va axa pe eficientizarea lantului de benzinarii, dar nu pierde din vedere si eventuale oportunitati, a spus Neil Anthony Morgan, membru al Directoratului OMV Petrom si responsabil cu activitatea de downstream. El a afirmat ca anul trecut compania, controlata de austriecii de la OMV Petrom, a deschis opt benzinarii noi pe austostrazi.

Citeste si:
Un combustibil realizat din CO2 din aer ajunge pe piață anul acesta
Un combustibil realizat din...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri