Agentia Nationala de Administratie Fiscala ramburseaza in februarie, prin intermediul a doua transe, TVA de peste 1,5 miliarde lei

Agentia Nationala de Administratie Fiscala ramburseaza in februarie pe baza a doua transe sume importante de bani ce reprezinta deconturi de TVA. Valoarea rambursata este de 1,54 miliarde lei, prima transa fiind platita luni, in valoare de 517 milioane lei, iar a doua este programata pentru 29 februarie.

Pentru aceste plati au fost cuprinse toate deconturile de TVA cu decizii de rambursare inregistrate in baza de date pana la 16 februarie, cu exceptia celor aferente operatiunilor de import solutionate pana la 25 ianuarie, a anuntat luni Fiscul, conform Mediafax.

Deconturile cu compensare si restituire totalizeaza aproape 1,47 miliarde lei, din care se restituie 1,38 miliarde lei si se compenseaza 86,62 milioane lei.

Totodata, deconturile cu compensare integrala insumeaza 78 milioane lei. Pentru sumele de restituit, prima plata va fi efectuata luni, 22 februarie, in cuantum de 517,22 milioane lei, iar a doua transa a fost programata pentru 29 februarie, in valoare de 864,64 milioane lei.

In prima transa au fost incluse si toate deconturile al caror termen de solutionare era intarziat cu peste 180 de zile si care au fost cuprinse in selectia lunii curente.

Sursa foto: Garry L./ Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri