9 Martie 2016

Posta pierde anual recompense de 3-4 milioane euro



Compania Nationala Posta Romana pierde anual 3-4 milioane de euro pentru ca nu primeste bani de pe urma calitatii de furnizor de serviciu universal. Posta a fost desemnata din oficiu furnizor de serviciu universal in domeniul serviciilor postale de catre autoritatea de reglementare in comunicatii, ANCOM, pentru perioada 1 ianuarie 2014 - 31 decembrie 2018.

„Se pierd pe an cam 3-4 milioane de euro din cauza ca Posta nu este recompensata pentru a asigura serviciul universal”, au declarat pentru WALL-STREET.RO surse din actionariatul companiei.

Calitatea de furnizor de serviciu universal obliga Posta sa livreze servicii postale pe intreg teritoriul Romaniei, inclusiv in zonele geografice greu accesibile sau cu densitate scazuta a populatiei. In aceasta calitate, Posta Romana are si anumite drepturi, precum cel de a solicita compensarea costului net aferent furnizarii serviciilor din sfera serviciului universal.

Potrivit informatiilor disponibile, pana acum Posta nu a primit nicio compensatie. Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala detine 75% din actiunile Postei, iar Fondul Proprietatea controleaza restul de 25%.

Posta Romana a avut in 2014 o cifra de afaceri de 1,12 miliarde de lei si un profit brut in valoare de 37,5 milioane de lei.



Citeste si