Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a acordat, in 2015, amenzi totale in valoare de 567.000 de lei (echivalentul a 127.000 euro) pentru nerespectarea prevederilor din Lege minelor si din Legea petrolului, si a facut 28 de denunturi penale dupa ce a descoperit activitati miniere fara autorizatie, arata raportul anual pe 2015 al institutiei, scrie News.ro.

Anul trecut, angajatii ANRM au efectuat 1.217 actiuni de control la 1.983 de obiective de explorare sau exploatare a resurselor minerale, din cele 2.354 de obiective existente la nivel national. "Pentru nerespectarea prevederilor legale s-au aplicat 37 sanctiuni contraventionale, concretizate in amenzi cu valoare totala de 567.000 lei", se precizeaza in raportul ANRM.

Din amenzile aplicate, 417.000 lei reprezinta sanctiuni pentru nerespectare Legii minelor, iar 150.000 lei pentru abateri de la Legea petrolului. "Totodata, s-au acordat 27 de avertismente si s-au formulat 28 denunturi penale pentru executarea de activitati miniere fara aprobarile necesare conform prevederilor legislatiei in domeniul resurselor minerale", se mai arata in documentul mentionat.

Potrivit datelor preliminare, statul roman a incasat anul trecut redevente petroliere si miniere in valoare totala de circa 1,3 miliarde lei, echivalentul a 292 milioane de euro, sub nivelul din anii precedenti. In 2013, redeventele petroliere si miniere au insumat 1,408 miliarde lei, iar in 2014, valoarea a scazut la 1,367 miliarde lei, potrivit datelor anterioare publicate de ANRM.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri