Exportul de mobila a crescut anul trecut cu 8%, la 2,03 miliarde euro (in primele 11 luni), trend care se va mentine si in 2015, in conditiile in care vanzarile interne nu pot sustine dezvoltarea unei companii, spun reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR).

„Exporturile de mobila au fost de 2,03 miliarde de euro anul trecut (primele 11 luni), in timp ce productia totala s-a situat la valoarea de 2,4 miliarde de euro. Exporturile de mobila au crescut cu 8% fata de anul 2014, iar trendul pozitiv va continua. Companiile din industria mobilei care se numara printre cei mai mari exportatori sunt firme care s-au axat de la inceput pe acest concept, aceasta a fost prioritatea lor“, spune Aurica Sereny, presedintele APMR, scrie Mediafax.

Majoritatea producatorilor locali de mobila au mizat preponderent pe exporturi, un canal de vanzari care i-a salvat pe multi de la faliment in anii de criza.

Chiar daca unii jucatori au decis de-a lungul timpului sa intre si in zona de retail, cu magazine proprii, industria locala de mobila a ramas dependenta de marile companii din retailul international precum IKEA sau Conforama. Cererea pentru mobila fabricata in Romania se anunta pe plus si in anii urmatori, dat fiind faptul ca IKEA, la nivel de grup, vrea sa dubleze volumul produselor (de mobilier si decoratiuni) „made in Romania“, de la 4%, in urmatorii cinci ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri