„Exporturile de mobila au fost de 2,03 miliarde de euro anul trecut (primele 11 luni), in timp ce productia totala s-a situat la valoarea de 2,4 miliarde de euro. Exporturile de mobila au crescut cu 8% fata de anul 2014, iar trendul pozitiv va continua. Companiile din industria mobilei care se numara printre cei mai mari exportatori sunt firme care s-au axat de la inceput pe acest concept, aceasta a fost prioritatea lor“, spune Aurica Sereny, presedintele APMR, scrie Mediafax.

Majoritatea producatorilor locali de mobila au mizat preponderent pe exporturi, un canal de vanzari care i-a salvat pe multi de la faliment in anii de criza.

Chiar daca unii jucatori au decis de-a lungul timpului sa intre si in zona de retail, cu magazine proprii, industria locala de mobila a ramas dependenta de marile companii din retailul international precum IKEA sau Conforama. Cererea pentru mobila fabricata in Romania se anunta pe plus si in anii urmatori, dat fiind faptul ca IKEA, la nivel de grup, vrea sa dubleze volumul produselor (de mobilier si decoratiuni) „made in Romania“, de la 4%, in urmatorii cinci ani.